Gourmet kaffe, te, espresso, italienske delikatesser,
sjokolade, olivenolje, krydder, pasta og andre godsaker i tillegg
til espressomaskiner, kaffemaskiner og utstyr til tilberedning av kaffe og te.

Jura kaffemaskin og espressomaskin

Først av alt må vi klart for oss hva som er forskjellen mellom de to alternativene.
Vi begynner med en kaffemaskin fra Jura:

De finnes i flere varianter som ENA Micro, Impressa og Giga. Felles for alle disse modellene er at de lager god kaffe. Ikke en espresso i ordets rette forstand, men en altså - en god kaffe - med crema til og med. Du stiller selv inn vannmengde og kaffemengde slik at du får nøyaktig den smaken du ønsker.
Fordelen med en automatisk kaffemaskin er at kaffe'n bare er et tastetrykk unna. Du lager kaffe eller caffe latte eller cappuccino i en fei, superenkelt.
Ulempen er at det har vært en del reklamasjoner på slike maskiner. Såpass mye at vi har sett oss nødt til å stoppe salget av disse.
Men, dersom du vil ha noe som er veldig lett å betjene og ikke er avhengig av absolutt espresso, men bare en god kaffe, da er nok en automatisk kaffemaskin fra Jura ditt valg.

Espressomaskin fra ECM og Rancilio

En espressomaskin er noe annet enn en kaffemaskin.
Forskjellen i grove trekk:

En klassisk espressomaskin med trykkpumpe og trykk-koker lager typisk en kaffe eller espresso under høyt trykk (9-11 bar). Dette tar ca 20-25 sekunder og gir en eller to små kopper espresso som skal ha et tykt lag med crema på toppen. Denne cremaen skal være ugjennomsiktig og ikke løse seg opp i løpet av noen sekunder. Smaken er karakteristisk med instens aroma og sødme. Ettersmaken er bittersøt og lang. Ingen annen metode kan lage kaffe slik man får den ved hjelp av en espressomaskin.
Men for å få til et optimalt resultat kreves det litt øvelse. Man må male, dosere og tampe riktig, man må ha en god espressokaffe som utgangspunkt, og man må ikke minst ha en god epsressomaskin til rådighet. Det er her vi kommer inn med vår erfaring: Velger du å kjøpe en ECM eller Rancilio Silvia så får du de beste maskinene i sine prisklasser. Les mer om hver enkelt modell i vår nettbutikk.